Krupicové krokety sladké
55 min.
Ingredience
- 1000mililitrůMléko polotučné
- 300gramůPšeničná krupice
- 150gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 5kusůVejce slepičí
- 80gramůStrouhanka
- 30gramůCukr moučkový
- 150gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
666 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
30 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
2 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Mléko přivedeme k varu, osladíme krupicovým cukrem, přidáme špetku soli, 50 gramů másla a postupně přisypeme pšeničnou krupici. Stále mícháme. Zmírníme oheň na minimum, za občasného míchání vaříme 20 až 25 minut. Stáhneme z ohně, tři lžíce másla rozmícháme se třemi vejci a krupicovou kaši s máslem s vejci zahustíme. Hmotu vyklopíme na vál, necháme vychladnout. Z hmoty vytvoříme kuličky, obalíme je ve dvou rozšlehaných vejcích, ve strouhance a smažíme na másle dozlatova.
- 2Rozdělíme na talířky a posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 17. 4. 2017
Krupicové krokety sladké
Skvělé krokety