Krupicové noky s višněmi
45 min.
Ingredience
- 10gramůSolamyl - bramborový škrob
- 100mililitrůMléko polotučné
- 1lžíceCukr třtinový
- 40gramůKrupice pšeničná
- 10mililitrůCitronová šťáva
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 7kusůVaječný bílek slepičí
- 1špetkaSůl
- 80gramůCukr krupice
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 12gramůCukr vanilka
- 250gramůVišně
- 100gramůCukr moučkový
- 30mililitrůSirup Monin - grenadina
- 40mililitrůSherry brandy
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
686 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
25 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
1 g
Cukr
58 g
Postup přípravy
- 1Mléko svaříme s třtinovým cukrem, přisypeme krupici a citronovou šťávu. Těsto za stálého míchání vaříme, dokud se nezačne odlepovat ode dna. Poté přendáme do mísy a necháme vychladnout. Bílky vyšleháme se špetkou soli a 80 g cukru do tuhého sněhu.
- 2Do vychladlého krupicového těsta vmícháme žloutky, mouku, pšeničný škrob a vanilkový cukr. Višně povaříme s moučkovým cukrem a sirupem, vmícháme škrob a třešňovici. Krátce povaříme do zhoustnutí. Z krupicového těsta tvarujeme lžící noky, které opékáme na rozehřátém másle. Noky servírujeme přelité višněmi s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.