Krupicové řezy s jahodami a rebarborou

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
643 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
22 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
4 g
Cukr
34 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci smícháme mléko, 2 lžíce másla, 50 g cukru a špetku soli. Přivedeme k varu, poté vmícháme krupici, pod pokličkou vaříme 10 minut na mírném ohni. Krupicovou hmotu rozprostřeme na vymazaný plech, necháme vychladnout.
  • 2
    Krupicové těsto na plechu posypeme zbylým máslem a necháme péct na přibližně 20 minut v troubě, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů.
  • 3
    Rebarboru oloupeme, omyjeme, pokrájíme na tenké plátky, jahody omyjeme, rozčtvrtíme. V hrnci je smícháme s rebarborou, zbylým krupicovým i vanilkovým cukrem, prohřejeme a vaříme pod pokličkou na mírném ohni přibližně 10 minut, než rebarbora i jahody změknou. Směs poté necháme vychladnout.
  • 4
    Upečený krupicový koláč krájíme na trojúhelníkové porce, posypeme skořicovým cukrem, podáváme s jahodami a rebarborou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.