Krupicové řezy s jahodami a rebarborou
45 min.
Ingredience
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 120gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 200gramůKrupice dětská
- 500gramůReveň (Rebarbora)
- 250gramůJahody zahradní
- 1lžíceCukr vanilka
- 1lžíceCukr skořicový
- 1litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
643 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
22 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
4 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1V hrnci smícháme mléko, 2 lžíce másla, 50 g cukru a špetku soli. Přivedeme k varu, poté vmícháme krupici, pod pokličkou vaříme 10 minut na mírném ohni. Krupicovou hmotu rozprostřeme na vymazaný plech, necháme vychladnout.
- 2Krupicové těsto na plechu posypeme zbylým máslem a necháme péct na přibližně 20 minut v troubě, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů.
- 3Rebarboru oloupeme, omyjeme, pokrájíme na tenké plátky, jahody omyjeme, rozčtvrtíme. V hrnci je smícháme s rebarborou, zbylým krupicovým i vanilkovým cukrem, prohřejeme a vaříme pod pokličkou na mírném ohni přibližně 10 minut, než rebarbora i jahody změknou. Směs poté necháme vychladnout.
- 4Upečený krupicový koláč krájíme na trojúhelníkové porce, posypeme skořicovým cukrem, podáváme s jahodami a rebarborou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.