Krupicovka

35 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
344 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
15 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytý pórek nakrájíme na tenká kolečka, omytou pažitku pokrájíme nadrobno. Pórek v pánvi na rozpáleném másle (30 g) orestujeme dorůžova.
  • 2
    V hrnci rozpálíme máslo (30 g), přisypeme krupici, za stálého míchání ji osmažíme dorůžova. Pak hned ke krupici přidáme vejce a za stálého míchání krátce směs restujeme, až se nám utvoří malé hrudky. Přilijeme litr studené vody, který přivedeme k varu, přidáme kostku masoxu, kmín, povaříme přibližně 10 minut, podle chuti dosolíme.
  • 3
    Polévku nalijeme do talířů, na každou porci dáme 1 lžíci pórku, posypeme pažitkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.