Krupicovka
35 min.
Ingredience
- 2kusyPórek
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100gramůPšeničná krupice
- 2kusyVejce slepičí
- 1litrVoda pitná
- 10gramůMasox
- 1lžíceKmín celý
- 1lžičkaSůl
- 1lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
344 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
15 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Omytý pórek nakrájíme na tenká kolečka, omytou pažitku pokrájíme nadrobno. Pórek v pánvi na rozpáleném másle (30 g) orestujeme dorůžova.
- 2V hrnci rozpálíme máslo (30 g), přisypeme krupici, za stálého míchání ji osmažíme dorůžova. Pak hned ke krupici přidáme vejce a za stálého míchání krátce směs restujeme, až se nám utvoří malé hrudky. Přilijeme litr studené vody, který přivedeme k varu, přidáme kostku masoxu, kmín, povaříme přibližně 10 minut, podle chuti dosolíme.
- 3Polévku nalijeme do talířů, na každou porci dáme 1 lžíci pórku, posypeme pažitkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.