Krupicový knedlík s tvarohem
45 min.
Ingredience
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
220 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
6 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
600 mg
Cukr
335 mg
Postup přípravy
- 1Tvaroh rozdrobíme, přidáme k němu rozšlehané žloutky, krupici, osolíme a necháme asi 2 hodiny stát. Potom do připravené hmoty zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků.
- 2Z těsta vytvarujeme podélný knedlík, položíme jej na navlhčenou utěrku, zabalíme a kraje utěrky zavážeme. Knedlík vložíme do vařící vody a vaříme tak dlouho, až vyplave na povrch.
- 3Uvařený knedlík vybalíme z utěrky a nakrájíme na plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.