Krupicový knedlík s tvarohem

45 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
220 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
6 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
600 mg
Cukr
335 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tvaroh rozdrobíme, přidáme k němu rozšlehané žloutky, krupici, osolíme a necháme asi 2 hodiny stát. Potom do připravené hmoty zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků.
  • 2
    Z těsta vytvarujeme podélný knedlík, položíme jej na navlhčenou utěrku, zabalíme a kraje utěrky zavážeme. Knedlík vložíme do vařící vody a vaříme tak dlouho, až vyplave na povrch.
  • 3
    Uvařený knedlík vybalíme z utěrky a nakrájíme na plátky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.