Krupicový nákyp s višněmi
50 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 80gramůCukr krupice
- 4kusyVejce slepičí
- 0,5kilogramKrupice dětská
- 0,5kilogramVišně
- 0,5kusCitrony
- 0,5litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1119 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
30 g
Sacharidy
131 g
Vláknina
3 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Do mírně osoleného mléka vsypeme krupici a uvaříme kaši. Rozprostřeme ji v míse a necháme vychladnout.
- 2Utřeme máslo, cukr a žloutky do pěny, přidáme citronovou kůru a po částech vmícháme kaši. Nakonec lehce přimícháme pevný sníh z bílků a vypeckované višně.
- 3Nákypovou formu vymastíme, vysypeme strouhankou a naplníme směsí.
- 4Pečeme zvolna asi 35 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.