Krupicový nákyp s višněmi

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1119 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
30 g
Sacharidy
131 g
Vláknina
3 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mírně osoleného mléka vsypeme krupici a uvaříme kaši. Rozprostřeme ji v míse a necháme vychladnout.
  • 2
    Utřeme máslo, cukr a žloutky do pěny, přidáme citronovou kůru a po částech vmícháme kaši. Nakonec lehce přimícháme pevný sníh z bílků a vypeckované višně.
  • 3
    Nákypovou formu vymastíme, vysypeme strouhankou a naplníme směsí.
  • 4
    Pečeme zvolna asi 35 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.