Krupicový svítek v mléce s vanilkovým krémem

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2032 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
71 g
Sacharidy
300 g
Vláknina
3 g
Cukr
177 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme máslo se solí, poté přidáváme postupně cukr, citronovou kůru a žloutky a třeme cca 15 min. Po lžících vmícháme krupici, mléko a nakonec zlehka tuhý sníh ušlehaný z bílků.
  • 2
    Dortovou formu vymažeme máslem, vysypeme moukou, vlijeme těsto a pečeme ve středně vyhřáté troubě.
  • 3
    Necháme vychladnout a nakrájíme podélně na dílky. Ty vložíme do věší nádoby, zalijeme mlékem smíchaným s cukrem a vanilkou a na mírném ohni zahříváme, až se vsákne všechno mléko.
  • 4
    Svítek upravíme na mísu a přelijeme krémem.
  • 5
    Krém:
  • 6
    Studené mléko vlijeme do hrnce, rozmícháme v něm cukr, žloutky, vanilku a ve vodní lázni za stálého míchání zahříváme do zhoustnutí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.