Krupicový svítek v mléce s vanilkovým krémem
40 min.
Ingredience
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaCitronová kůra
- 60gramůCukr krupice
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 120gramůPšeničná krupice
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 10gramůMouka polohrubá
- 0,13litrMléko plnotučné
- Krém
- 60gramůCukr krupice
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusVanilkový lusk
- 0,13litrMléko plnotučné
- Na zalití
- 60gramůCukr krupice
- 1špetkaVanilka mletá
- 0,13litrMléko plnotučné
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2032 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
71 g
Sacharidy
300 g
Vláknina
3 g
Cukr
177 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme máslo se solí, poté přidáváme postupně cukr, citronovou kůru a žloutky a třeme cca 15 min. Po lžících vmícháme krupici, mléko a nakonec zlehka tuhý sníh ušlehaný z bílků.
- 2Dortovou formu vymažeme máslem, vysypeme moukou, vlijeme těsto a pečeme ve středně vyhřáté troubě.
- 3Necháme vychladnout a nakrájíme podélně na dílky. Ty vložíme do věší nádoby, zalijeme mlékem smíchaným s cukrem a vanilkou a na mírném ohni zahříváme, až se vsákne všechno mléko.
- 4Svítek upravíme na mísu a přelijeme krémem.
- 5Krém:
- 6Studené mléko vlijeme do hrnce, rozmícháme v něm cukr, žloutky, vanilku a ve vodní lázni za stálého míchání zahříváme do zhoustnutí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.