Krupková polévka
60 min.
Ingredience
- 2lžičkyPetržel - nať
- 0,5lžičkaSůl
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1šálekKrupky trhané
- 1šálekMléko polotučné
- 1kusPolévkové kostky Vitana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
299 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
7 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
42 mg
Cukr
42 mg
Postup přípravy
- 1Krupky důkladně propláchneme a vaříme ve slané vodě i s máslem doměkka.
- 2Potom je umixujeme, přidáme bujón, polovinu mléka a za občasného míchání zahřejeme. Po odstavení z ohně přidáme žloutek rozšlehaný ve zbylém mléce a čerstvě nasekanou petrželku.
- 3Podáváme s topinkami z bílého chleba.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.