Krůta na smetaně se žampiony
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 100gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1hrnekVoda pitná
- 800gramůKrůta mražená
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
486 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
31 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
703 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté porce krůty osolíme, opepříme a opečeme na másle.
- 2Na části másla zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme opečené porce krůty a za občasného přelévání šťávou a podlévání horkou vodou dusíme doměkka.
- 3Měkké maso vyjmeme, přidáme rajčatový protlak, očištěné, na plátky nakrájené žampiony a zaprášíme moukou. Osmahneme, podlijeme trochou vody a povaříme.
- 4Nakonec přilijeme smetanu, omáčku povaříme, vložíme porce krůty a prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.