Krůta pečená s vodními kaštany

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
383 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
17 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve větším hrnci v osolené vodě si uvaříme rýži. Vodu scedíme a hotovou rýži uložíme na teplém místě.
  • 2
    Omytá a osušená krůtí prsa nakrájíme na proužky o šířce asi 1 centimetr. Brokolici opláchneme pod proudem tekoucí vody a rozebereme na jednotlivé růžičky. Omyjeme a oškrábeme mrkev, potom ji rozkrájíme na špalíčky o tloušťce asi 5 milimetrů. Očistíme jarní cibulky a nakrájíme je na kolečka silná asi 3 milimetry. Opláchneme vodní kaštany a uložíme je, aby okapaly. ¨
  • 3
    Připravíme si wok, do kterého vlijeme olej a opečeme na něm maso. Vložíme k němu ještě zeleninu, tedy brokolici, cibuli a mrkev. Směs ve woku dusíme 10 minut. Přiložíme k ní vodní kaštany a dále prohříváme. Přilijeme terijaki omáčku pro dochucení. Zasypeme sezamovými semínky. Podáváme s rýží

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.