Krůta pečená s vodními kaštany
60 min.
Ingredience
- 600gramůKrůtí prsa
- 300gramůBrokolice
- 2kusyMrkev kořen
- 5kusůCibulka jarní
- 200gramůKaštany vodní
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 2lžíceSezam - semena
- 5lžicOmáčka Teriyaki
- 500gramůRýže
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
383 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
17 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ve větším hrnci v osolené vodě si uvaříme rýži. Vodu scedíme a hotovou rýži uložíme na teplém místě.
- 2Omytá a osušená krůtí prsa nakrájíme na proužky o šířce asi 1 centimetr. Brokolici opláchneme pod proudem tekoucí vody a rozebereme na jednotlivé růžičky. Omyjeme a oškrábeme mrkev, potom ji rozkrájíme na špalíčky o tloušťce asi 5 milimetrů. Očistíme jarní cibulky a nakrájíme je na kolečka silná asi 3 milimetry. Opláchneme vodní kaštany a uložíme je, aby okapaly. ¨
- 3Připravíme si wok, do kterého vlijeme olej a opečeme na něm maso. Vložíme k němu ještě zeleninu, tedy brokolici, cibuli a mrkev. Směs ve woku dusíme 10 minut. Přiložíme k ní vodní kaštany a dále prohříváme. Přilijeme terijaki omáčku pro dochucení. Zasypeme sezamovými semínky. Podáváme s rýží
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.