Krůta s jablky pečená s divokým kořením
190 min.
Ingredience
- 6kusůJablka
- 1lžičkaSůl
- 6kusůPepř černý celý
- 5kusůNové koření celé
- 5kusůJalovec
- 120gramůAnglická slanina
- 700mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 3,5kilogramyKrůta
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
723 kcal
Bílkoviny
108 g
Tuky
15 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Jablka nakrájíme na osminky a vykrájíme z nich jádřince. Krůtu očistíme, vložíme do pekáče a do vnitřku vložíme jablka. Koření rozdrtíme a posypeme jím krůtu, poté ji poklademe plátky anglické slaniny, podlijeme polovinou piva a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě. V průběhu pečení přeléváme výpekem a podléváme zbylým pivem.
- 2Když je maso téměř měkké, odložíme poklici a krůtu dopečeme, až je kůrka křupavá.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.