Krůta s játrovou nádivkou

185 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
541 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
48 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
367 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krůtu (přibližně 3,5 kg) zbavíme křídel, vytáhneme kosti ze stehen, očistíme, omyjeme a osušíme.
  • 2
    Z veky ostrouháme kůrku, nakrájíme na kostky, které zvlhčíme mlékem.
  • 3
    Slaninu nakrájíme na kostičky.
  • 4
    Krůtí játra umeleme spolu s oloupanou cibulí, osolíme, opepříme, přidáme vejce a dobře smísíme. Nakonec vmícháme nakrájenou slaninu a nádivkou naplníme připravenou krůtu.
  • 5
    Krůtu zašijeme bílou režnou nití, pak převážeme a stáhneme, aby se kraje krůty nevysušily. Osolíme, vložíme do pekáče, přelijeme sádlem a ve středně vyhřáté troubě pečeme bez podlévání vodou 2,5 hodiny doměkka.
  • 6
    Upečenou krůtu přendáme do jiné nádoby, tuk v pekáči vysmahneme, sádlo slijeme do hrnku, do šťávy přilijeme 200 ml vody a přivedeme do mírného varu. Nožem oškrábeme přípečky na stranách pekáče, na lžíci rozmícháme trochu vody s malým množstvím solamylu, chvilku povaříme a tím šťávu slabě zahustíme.
  • 7
    Z krůty odstraníme nitě a nasekáme na porce, které položíme na talíř, podlijeme šťávou, obložíme nádivkou a přelijeme přeškvařeným máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.