Krůta s kaší ze sladkých brambor a polentovým chlebem

80 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1296 kcal
Bílkoviny
84 g
Tuky
36 g
Sacharidy
153 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krůtí stehna omyjeme, osušíme, do masa vetřeme sůl a pepř. Vložíme do pekáče. Troubu rozpálíme na 220 °C a pečeme cca 15 min. Poté stáhneme teplotu na 180 °C, maso podlijeme vodou a pečeme dalších 15 min.
  • 2
    Mezitím očistíme polévkovou zeleninu a cibuli a nahrubo ji nakrájíme. Po 30 min. pečení vše přidáme do pekáče a společně pečeme ještě 30 min. Maso občas přeléváme vypečenou šťávou.
  • 3
    Javorový sirup smícháme s citronovou šťávou a cayenským pepřem. Touto směsí potřeme maso a dopečeme 10 min. dohněda. Poté maso obereme z kostí, rozdělíme na talíře a podáváme s polentovým chlebem a kaší ze sladkých brambor.
  • 5
    Polentový chléb [31925]:
  • 6
    Troubu rozpálíme na 200 °C. Smícháme polentu, mouku, cukr, sůl a kypřicí prášek. Hranatou formu vymažeme máslem, zbytek necháme rozpustit.
  • 7
    Vejce s podmáslím ušleháme do pěny. Přidáme rozpuštěné máslo, směs mouky a zlehka promícháme. Těsto vlijeme do formy a pečeme cca 30 min. Poté nakrájíme na plátky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.