Krůta s kaší ze sladkých brambor a polentovým chlebem
80 min.
Ingredience
- Krůtí maso
- 0,5špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 2lžíceSirup javorový
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaPepř cayenský
- 1baleníZelenina soup mix
- 1200gramůKrůtí stehna
- Polentový chléb [31925]
- 1lžičkaCukr třtinový
- 45gramůMáslo čerstvé
- 1litrPodmáslí kysané 1%
- 150gramůPolenta
- 0,5lžičkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 650gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5baleníKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1296 kcal
Bílkoviny
84 g
Tuky
36 g
Sacharidy
153 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Krůtí stehna omyjeme, osušíme, do masa vetřeme sůl a pepř. Vložíme do pekáče. Troubu rozpálíme na 220 °C a pečeme cca 15 min. Poté stáhneme teplotu na 180 °C, maso podlijeme vodou a pečeme dalších 15 min.
- 2Mezitím očistíme polévkovou zeleninu a cibuli a nahrubo ji nakrájíme. Po 30 min. pečení vše přidáme do pekáče a společně pečeme ještě 30 min. Maso občas přeléváme vypečenou šťávou.
- 3Javorový sirup smícháme s citronovou šťávou a cayenským pepřem. Touto směsí potřeme maso a dopečeme 10 min. dohněda. Poté maso obereme z kostí, rozdělíme na talíře a podáváme s polentovým chlebem a kaší ze sladkých brambor.
- 5Polentový chléb [31925]:
- 6Troubu rozpálíme na 200 °C. Smícháme polentu, mouku, cukr, sůl a kypřicí prášek. Hranatou formu vymažeme máslem, zbytek necháme rozpustit.
- 7Vejce s podmáslím ušleháme do pěny. Přidáme rozpuštěné máslo, směs mouky a zlehka promícháme. Těsto vlijeme do formy a pečeme cca 30 min. Poté nakrájíme na plátky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.