Krůta s meruňkovo-ořechovou omáčkou

100 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
943 kcal
Bílkoviny
99 g
Tuky
37 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
5 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krůtu omyjeme, osušíme a zevnitř i na povrchu potřeme solí, pepřem a lžící másla. Pečeme ve středně vyhřáté troubě na pekáči asi 30 minut prsíčky dolů.
  • 2
    Potom krůtu obrátíme, potřeme zbylým máslem a pečeme dalších 30 minut.
  • 3
    Meruňkovou marmeládu rozmícháme dohladka a promícháme s oloupaným, jemně nakrájeným zázvorem, špetkou papriky a skořice. Směsí potřeme maso. Přidáme sušené meruňky, půlky ořechů, zalijeme vývarem a pečeme dalších 20 minut.
  • 4
    Upečenou krůtu vyjmeme z pekáče a necháme na teplém místě. Vypečenou šťávu krátce povaříme a dochutíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.