Krůta s meruňkovo-ořechovou omáčkou
100 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 200gramůMarmeláda meruňková
- 1kusZázvor celý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 250gramůMeruňky sušené
- 200gramůOřechy vlašské
- 250mililitrůVývar drůbeží
- 1špetkaSkořice mletá
- 2500gramůKrůta mražená
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
943 kcal
Bílkoviny
99 g
Tuky
37 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
5 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Krůtu omyjeme, osušíme a zevnitř i na povrchu potřeme solí, pepřem a lžící másla. Pečeme ve středně vyhřáté troubě na pekáči asi 30 minut prsíčky dolů.
- 2Potom krůtu obrátíme, potřeme zbylým máslem a pečeme dalších 30 minut.
- 3Meruňkovou marmeládu rozmícháme dohladka a promícháme s oloupaným, jemně nakrájeným zázvorem, špetkou papriky a skořice. Směsí potřeme maso. Přidáme sušené meruňky, půlky ořechů, zalijeme vývarem a pečeme dalších 20 minut.
- 4Upečenou krůtu vyjmeme z pekáče a necháme na teplém místě. Vypečenou šťávu krátce povaříme a dochutíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.