Krůtí galantina
155 min.
Ingredience
- 1kusKrůta
- 1,5kilogramyVepřová krkovička
- 5kusůVaječný bílek slepičí
- 2lžíceSůl
- 300gramůJátra krůtí
- 200gramůŠunka uzená
- 200gramůSlanina vepřová
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 2kusyCibule
- 2kusyBobkový list
- 5stroužkůČesnek
- 2litryVoda pitná
- 3lžíceKoňak Armaňak
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
605 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
50 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
419 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou menší krůtu (cca 3 kg) zbavíme křídel, vykostíme, omyjeme a osušíme.
- 2Vepřové maso nakrájíme na kostičky. Polovinu z nich odebereme a na masovém mlýnku spolu s krůtími játry umeleme najemno. Zbylé kostky masa osolíme a pokropíme koňakem, slaninu a šunku nakrájíme na malé kostičky.
- 3Umleté maso dáme do misky, osolíme, opepříme, přidáme bílky a mouku a vše utřeme vařečkou dohladka. Pak vmícháme kostičky masa, šunky a slaniny a směsí naplníme vykostěnou krůtu. Tu zavineme, převážeme režnou nití a zformujeme do úhledného válečku.
- 4Do velkého kastrolu vložíme krůtí křídla a kosti, překrojenou cibuli, bobkový list, česnek a sůl. Zalijeme vodou, přivedeme k varu, vložíme krůtu, zakryjeme pergamenovým papírem a necháme při 80°C „táhnout“ 2 hodiny. Nesmí se vařit.
- 5Hotovou krůtu přendáme na pekáč, kde ji necháme nejprve 2 hodiny vystydnout, pak ji zabalíme do pergamenového papíru, převážeme nití a dobře utáhneme. Ještě 4 hodiny ji necháme v místnosti, a poté uložíme do chladničky.
- 6Druhý den krůtu rozbalíme, zbavíme nití a podáváme nakrájenou na plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.