Krůtí galantina

155 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
605 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
50 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
419 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou menší krůtu (cca 3 kg) zbavíme křídel, vykostíme, omyjeme a osušíme.
  • 2
    Vepřové maso nakrájíme na kostičky. Polovinu z nich odebereme a na masovém mlýnku spolu s krůtími játry umeleme najemno. Zbylé kostky masa osolíme a pokropíme koňakem, slaninu a šunku nakrájíme na malé kostičky.
  • 3
    Umleté maso dáme do misky, osolíme, opepříme, přidáme bílky a mouku a vše utřeme vařečkou dohladka. Pak vmícháme kostičky masa, šunky a slaniny a směsí naplníme vykostěnou krůtu. Tu zavineme, převážeme režnou nití a zformujeme do úhledného válečku.
  • 4
    Do velkého kastrolu vložíme krůtí křídla a kosti, překrojenou cibuli, bobkový list, česnek a sůl. Zalijeme vodou, přivedeme k varu, vložíme krůtu, zakryjeme pergamenovým papírem a necháme při 80°C „táhnout“ 2 hodiny. Nesmí se vařit.
  • 5
    Hotovou krůtu přendáme na pekáč, kde ji necháme nejprve 2 hodiny vystydnout, pak ji zabalíme do pergamenového papíru, převážeme nití a dobře utáhneme. Ještě 4 hodiny ji necháme v místnosti, a poté uložíme do chladničky.
  • 6
    Druhý den krůtu rozbalíme, zbavíme nití a podáváme nakrájenou na plátky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.