Krůtí guláš s kysaným zelím
70 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 1kusKrůtí stehna
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 750gramůZelí kysané
- 2kusyBobkový list
- 125mililitrůVíno bílé
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika zelená
- 1lžičkaJalovec
- 1špetkaCukr krupice
- 2lžíceTuk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
15 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso vykostíme a nakrájíme na kostičky. Zprudka je opečeme ze všech stran na tuku, přimícháme oloupanou, nahrubo nasekanou cibuli a dusíme asi 5 minut. Osolíme, opepříme a ochutíme mletou paprikou.
- 2K masu přidáme kysané zelí, bobkový list a jalovec. Podlijeme vínem a 375 ml vody. Vše dusíme 30 minut.
- 3Očištěné papriky nakrájíme na kostičky, přidáme do guláše a dusíme dalších 15 minut. Podle chuti ještě osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku a špetku cukru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.