Krůtí játra na způsob guláše
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůJátra krůtí
- 1lžíceMajoránka
- 1kusPaprika zelená
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1kusChilli paprička
- 3stroužkyČesnek
- 2lžíceSádlo vepřové škvařené
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 500mililitrůVoda pitná
- 2lžičkyJíška instantní
- 1lžičkaSůl
- 50gramůAnglická slanina
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
33 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Játra očistíme a nakrájíme na proužky.
- 2Na tuk na pánev dáme nakrájenou slaninu, orestujeme, přidáme nadrobno nasekanou cibuli a smažíme dorůžova. Přidáme nahrubo nakrájený česnek, na proužky nakrájenou zelenou papriku, mletou papriku a čili papričku. Nakonec přidáme játra a mírně osmahneme. Zalijeme vodou a dusíme, až jsou játra měkká.
- 3Omáčku zahustíme jíškou a dochutíme majoránkou, solí a pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.