Krůtí křídla na slanině s klobásou
70 min.
Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 60gramůSlanina vepřová
- 150gramůKlobása Chorizo
- 60gramůCibule
- 20gramůSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 600gramůBrambory vařené
- 200mililitrůVývar drůbeží
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 900gramůKrůtí křídla
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
715 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
42 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Křídla omyjeme, posypeme solí, pepřem a pomažeme máslem. Slaninu nakrájíme na kostičky, klobásu na kolečka, cibuli nadrobno.
- 2Do pekáčku nasypeme slaninu, necháme rozškvařit a jakmile pustí tuk, přidáme máslo, cibuli, kolečka klobásy, osmahneme, zaprášíme troškou mouky, necháme rozpustit, přiložíme krůtí křídla, podlijeme vývarem a dáme péct. Pečeme 50 minut. Během pečení často kontrolujeme, podléváme vodou a maso potíráme vypečeným tukem z pekáčku.
- 3Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.