Krůtí maso na smetaně s hráškem
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 600gramůKrůtí maso
- 60gramůMáslo čerstvé
- 300gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
467 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
30 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté krůtí maso naporcujeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Porce na másle mírně opečeme po všech stranách, přidáme najemno nakrájenou cibuli. Podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou.
- 2Během dušení maso obracíme, přeléváme šťávou a podléváme vodou.
- 3Před koncem dušení přilijeme smetanu, osolíme a nakonec vmícháme okapaný hrášek a jen prohřejeme.
- 4Podáváme s dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.