Krůtí maso na víně se žampiony
60 min.
Ingredience
- 600gramůKrůtí maso
- 2lžíceOlej rostlinný
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 30gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůVíno bílé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
300 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
14 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
539 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté porce krůtího masa osolíme, opepříme, poprášíme moukou a opečeme po všech stranách na oleji. Podlijeme vínem a pod pokličkou dusíme v troubě doměkka. Během dušení maso přeléváme šťávou a podléváme vodou.
- 2Očištěné, na plátky nakrájené žampiony spolu se lžičkou citronové šťávy a špetkou soli podusíme na másle.
- 3Když je maso měkké, odstraníme pokličku, přidáme žampiony a krátce podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.