Krůtí maso s artyčoky
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 600gramůKrůtí maso
- 6kusůArtyčoky
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 30mililitrůOlej olivový
- 100gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůVíno bílé
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
968 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
36 g
Sacharidy
135 g
Vláknina
66 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Řízky osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na jemné proužky. Artyčoky rozčtvrtíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na velmi malé kostičky. Mouku smícháme se solí a pepřem. Proužky řízku v ní obalíme.
- 2Rozehřejeme velkou pánev a pak na ní ohřejeme olej s máslem. Na velkém plameni smažíme za stálého míchání kousky masa 3-5 minuty, až lehce zhnědnou. Hned vyndáme a dáme stranou.
- 3Snížíme teplotu a na výpeku osmahneme nakrájenou cibuli do světle hněda. Přidáme artyčoky, přilijeme víno a fond. Uvedeme do varu a na středně velkém plameni necháme celkové množství vyvařit asi
- 45 minut na polovinu. Vmícháme smetanu, uvedeme do varu, ochutíme solí a pepřem. Nakrájené kousky masa necháme ohřát v omáčce. Hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.