Krůtí maso s artyčoky

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
968 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
36 g
Sacharidy
135 g
Vláknina
66 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Řízky osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na jemné proužky. Artyčoky rozčtvrtíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na velmi malé kostičky. Mouku smícháme se solí a pepřem. Proužky řízku v ní obalíme.
  • 2
    Rozehřejeme velkou pánev a pak na ní ohřejeme olej s máslem. Na velkém plameni smažíme za stálého míchání kousky masa 3-5 minuty, až lehce zhnědnou. Hned vyndáme a dáme stranou.
  • 3
    Snížíme teplotu a na výpeku osmahneme nakrájenou cibuli do světle hněda. Přidáme artyčoky, přilijeme víno a fond. Uvedeme do varu a na středně velkém plameni necháme celkové množství vyvařit asi
  • 4
    5 minut na polovinu. Vmícháme smetanu, uvedeme do varu, ochutíme solí a pepřem. Nakrájené kousky masa necháme ohřát v omáčce. Hned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.