Krůtí maso s kaštany, výhonky a zeleninou
40 min.
Ingredience
- 450gramůKrůtí prsa
- 20mililitrůOlej sezamový
- 2mililitryOlej rostlinný
- 130gramůŽampiony čerstvé
- 1kusPaprika zelená
- 1kusCuketa
- 4kusyCibulka jarní
- 120gramůBambusové výhonky
- 120gramůKaštany vodní
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 2lžičkyZázvor celý
- 80mililitrůSherry brandy
- 20mililitrůOmáčka sójová
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
325 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
14 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Smícháme sherry, šťávu, sójovou omáčku, nastrouhaný zázvor a jeden prolisovaný stroužek česneku. Do směsi vložíme kostičky krůtího masa a necháme ho marinovat čtyři hodiny v lednici.
- 2Na wok pánvi na sezamovém i rostlinném oleji osmažíme maso dohněda a odložíme stranou. Na woku osmažíme rozpůlené žampiony, proužky papriky, plátky cukety a po třech minutách přidáme na jednu minutu čtvrtky jarní cibulky. Vložíme výhonky a vodní kaštany, maso, půl marinády a směs tři minuty prohříváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.