Krůtí maso s mrkví
25 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 300gramůKrůtí prsa
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 425gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 125mililitrůPomerančová šťáva
- 600gramůMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
321 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
11 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Krůtí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostky.
- 2V teflonové pánvi rozpálíme máslo, vložíme cibuli, osmahneme, vložíme maso a okořeníme.
- 3Mrkev oloupeme a nastrouháme nahrubo. Přidáme k masu a za stálého míchání opékáme. Do pánve slijeme nálev z kukuřice a dusíme při mírné teplotě asi 5 minut, dokud mrkev nezměkne.
- 4Přidáme kukuřici, smetanu, pomerančovou šťávu a necháme prohřát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.