Krůtí musaka Bergerac

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
683 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
61 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
119 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    2 vejce rozklepneme, oddělíme bílky od žloutků, z bílků se lžičkou soli ušleháme tuhý sníh, přidáme mouku, mléko a žloutky. Vše lehce smícháme vařečkou, až vznikne poddajné těstíčko k namáčení řízků.
  • 2
    Z krůtích prsou nařežeme přes vlákna 8 řízků. Naklepeme, dáme vždy dva na sebe, sklepeme je k sobě, poté je osolíme, opeříme, namočíme v těstíčku a smažíme na oleji. Osmažené je naskládáme do ohnivzdorné mísy, vymazané máslem.
  • 3
    V osolené smetaně rozšleháme 2 vejce, řízky zalijeme a krátce zapečeme v troubě.
  • 4
    Podáváme s pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.