Krůtí musaka Bergerac
60 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 1lžíceSůl
- 4lžíceMouka pšeničná hladká
- 600gramůKrůtí prsa
- 60gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 200mililitrůMléko polotučné
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 6kusůPečivo pšeničné běžné máslové
- 250gramůOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
683 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
61 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
119 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 12 vejce rozklepneme, oddělíme bílky od žloutků, z bílků se lžičkou soli ušleháme tuhý sníh, přidáme mouku, mléko a žloutky. Vše lehce smícháme vařečkou, až vznikne poddajné těstíčko k namáčení řízků.
- 2Z krůtích prsou nařežeme přes vlákna 8 řízků. Naklepeme, dáme vždy dva na sebe, sklepeme je k sobě, poté je osolíme, opeříme, namočíme v těstíčku a smažíme na oleji. Osmažené je naskládáme do ohnivzdorné mísy, vymazané máslem.
- 3V osolené smetaně rozšleháme 2 vejce, řízky zalijeme a krátce zapečeme v troubě.
- 4Podáváme s pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.