Krůtí omáčka
80 min.
Ingredience
- 800gramůKrůtí prsa
- 2kusyPórek
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 1kusBujón slepičí
- 1špetkaBazalka
- 2kusyBobkový list
- 500mililitrůVoda pitná
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaNové koření celé
- 0,5lžičkaPepř černý celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
15 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Omytá a osušená krůtí prsa vložíme do hrnce, podlijeme vodou a osolíme. Přidáme celé koření a maso vaříme doměkka. Po uvaření maso i koření vyjmeme. Do vývaru přidáme bujón, očištěný, na kolečka nakrájený pórek a očištěné, na plátky nakrájené žampiony. Okořeníme sušenou bazalkou a vše vaříme doměkka. Nakonec omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve sklence vody a chvíli povaříme. Krůtí maso nakrájíme, vmícháme do omáčky a jen prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.