Krůtí piccata na špagetách
45 min.
Ingredience
- 500gramůPyré rajčatové
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 4špetkySůl
- 2lžičkyCukr krystal
- 480gramůKrůtí prsa
- 4kusyVejce slepičí
- 60gramůSýr Parmezán
- 6lžicMouka pšeničná hladká T 650
- 6kusůBazalka
- 300gramůŠpagety
- 2litryVoda pitná
- 3špetkyPepř černý mletý
- 60gramůMáslo bylinkové
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
474 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
29 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
844 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Rajčatové pyré vaříme s vývarem v hrnci asi 10 minut na střední teplotě. Osolíme a opepříme.
- 2Těstoviny podle návodu na obalu uvaříme v dostatečném množství osolené vody doměkka, slijeme, necháme okapat a udržujeme teplé.
- 3Krůtí řízky osušíme, příčně rozpůlíme, lehce naklepeme mezi dvěma listy průhledné fólie, osolíme a opepříme. Vejce rozšleháme s nastrouhaným parmezánem, špetkou soli a pepře v jednom talíři. Mouku připravíme na druhý talíř.
- 4Řízky nejprve obrátíme v mouce, pak ve vaječné směsi a na horkém přepuštěném másle po obou stranách opečeme dozlatova. Bazalku opláchneme, dosucha otřepeme, lístky otrháme od stonků a jemně nakrájíme. Rajčatové pyré smícháme s cukrem. Špagety s rajčatovou omáčkou rozdělíme na talíře, navrch dáme řízky a posypeme bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.