Krůtí plátky na pivu
25 min.
Ingredience
- 600gramůKrůtí prsa
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1decilitrVoda pitná
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
311 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
18 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
20 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Krůtí maso omyjeme studenou vodou, osušíme, naporcujeme, naklepeme a na několika místech nařízneme. Osolíme ho, opepříme, poprášíme moukou a pak prudce z obou stran opečeme v pánvi na rozpáleném oleji. Opečené maso podlijeme pivem a krátce pod pokličkou dusíme. Během dušení podle potřeby přilijeme vodu.
- 2Do vypečené šťávy na závěr přimícháme máslo a šťávou přelijeme porce nasa na talířích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.