Krůtí plátky s omáčkou
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 200mililitrůVoda pitná
- 600gramůKrůtí prsa
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaProvensálské koření
- 1lžíceKompot rybízový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceJíška instantní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
355 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
20 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
445 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nakrájené krůtí maso na plátky naklepeme, osolíme, opepříme a na olivovém oleji z obou stran zprudka opečeme.
- 2Maso poté vyjmeme.
- 3Na vysmahnutém oleji osmahneme cibulku, vložíme zpět krůtí maso, zalijeme 200ml vody, přidáme provensálské koření a dusíme doměkka.
- 4Plátky masa vyjmeme a udržujeme v teple.
- 5Omáčku rozmixujeme, zahustíme jíškou, přidáme rybízový kompot, smetanu a necháme přejít varem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.