Krůtí plátky s vejci a cibulkou
50 min.
Ingredience
- 600gramůKrůtí prsa
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKoření grilovací
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 2kusyŠalotka
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
525 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
29 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
20 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené krůtí maso nakrájíme na plátky, mírně naklepeme a posypeme grilovacím kořením. Maso zprudka opečeme po obou stranách na pánvi na lžíci rozpáleného oleje. Na rozpuštěném másle umícháme vejce se solí a pepřem. Vmícháme do nich oloupanou, na kolečka nakrájenou šalotku i s natí. Plátky masa položíme do olejem vymazané zapékací mísy, rozložíme na ně míchaná vejce a povrch posypeme nastrouhaným sýrem. Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.