Krůtí prsa na hřibech
40 min.
Ingredience
- 600gramůKrůtí prsa
- 20mililitrůOlej stolní
- 30gramůMáslo čerstvé
- 400gramůHouby čerstvé
- Na marinádu
- 3lžíceOlej olivový
- 100gramůCibulka jarní
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 20gramůBylinky čerstvé - svazek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
27 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Suroviny na marinádu kromě bylinek smícháme dohromady. Krůtí maso položíme do ploché mísy, zalijeme je marinádou a doprostřed každého vtlačíme směs bylinek. Přikryjeme je a 2 hodiny necháme odstát. Občas je obrátíme.
- 2Rozpálíme gril, vyjmeme maso z marinády a potřeme je trochou oleje. Z každé strany je grilujeme 6 minut. Maso sejmeme z grilu a vložíme do grilovací pánve. Zalijeme je marinádou a vyjmeme bylinky. Položíme je zpátky na gril a grilujee dalších 15 minut, přičemž je pravidelně potíráme. Pokud se griluje příliš rychle, zmírníme plamen.
- 3Mezitím na oleji a másle zprudka osmažíme houby tak, aby získaly barvu. Kuřecí maso vložíme do servírovací mísy a podáváme s houbami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.