Krůtí prsa pečená s bramborami a smetanou

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
719 kcal
Bílkoviny
71 g
Tuky
28 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
10 g
Cukr
42 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu si předehřejeme na 200°C. Oloupané a omyté brambory pokrájíme na plátky silné do 5mm. Omytá krůtí prsa osušíme, podélně rozkrojíme, zlehka je naklepeme, osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem z obou stran.
  • 2
    Pekáček vytřeme olejem. Na dno poklademe 1/3 pokrájených syrových brambor, osolíme je, posypeme nadrobno posekanými omytými lístky bazalky. Na brambory poklademe 2 plátky masa, na maso poklademe 2/3 plátků brambor, znovu je osolíme a posypeme kmínem. Znovu na ně položíme zbývající plátky masa, zakryjeme je 3/3 plátků brambor, které osolíme a posypeme bazalkou. Celý povrch brambor přelijeme smetanou, pekáček zakryjeme a vložíme do středu trouby péct. Brambory s masem pečeme přibližně 60 minut, povrch brambor a okraje by měly být upečené do zlatova až zlatohněda. Podáváme je horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.