Krůtí prsa v citronové marinádě

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
769 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
71 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
963 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso nakrájíme na tenké plátky.
  • 2
    Z dobře omytého citronu oloupeme kůru a vylisujeme šťávu. V misce ji smícháme s olejem, vložíme plátky masa a nejméně 30 minut marinujeme.
  • 3
    Oloupanou kůru z citronu pokrájíme na úzké nudličky, povaříme chvíli v osolené vodě a scedíme. Čerstvý estragon omyjeme a otrháme lístky.
  • 4
    Maso vyjmeme z marinády a po částech je opečeme na rozehřátém oleji. Osolíme, opepříme a necháme na teplém místě.
  • 5
    Do oleje od opékání přidáme 1 lžíci marinády, podlijeme trochou vody, přidáme estragon, citronovou kůru a krátce povaříme. Šťávou poléváme opečené plátky prsou.
  • 6
    Podáváme s vařenými bramborami a dušenou brokolicí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.