Krůtí prsa v omáčce s restovanou šunkou a zeleninou
60 min.
Ingredience
- 0,5kusCibule
- 50gramůPaprika červená
- 2kusyŽampiony čerstvé
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1,5lžíceProtlak rajčatový sterilovaný
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 3lžíceSherry brandy
- 300mililitrůVývar drůbeží
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 600gramůKrůtí prsa
- 50mililitrůSmetana na šlehání
- 0,5lžícePetržel nať sušená
- Na šunku
- 100gramůKuřecí šunka vařená
- 50gramůPaprika červená
- 2kusyŽampiony čerstvé
- 5kusůOkurky nakládané
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej rostlinný
- 0,5lžícePetržel nať sušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
17 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
9 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Na omáčku očistíme papriku, žampiony, cibuli, nakrájíme nadrobno a na rozpáleném oleji orestujeme. Poté přidáme rajčatový protlak a sladkou papriku. Promícháme, podlijeme brandy a necháme povařit, aby se alkohol odvařil. Přilijeme vývar, osolíme, opepříme a zhruba 20 minut na mírném plameni vaříme, až je zelenina měkká. Omáčku poté rozmixujeme.
- 2V hlubší pánvi na rozpáleném oleji osmažíme krůtí prsa, která jsme opláchli a nakrájeli na nudličky. Maso osolíme, opepříme. K masu vlijeme rozmixovanou omáčku, promícháme a krátce povaříme. Na závěr vmícháme smetanu a drobně posekanou petrželovou nať.
- 3Šunku nakrájíme na nudličky, očištěnou papriku a žampiony nakrájíme na větší kusy, menší kyselé okurky podélně rozpůlíme. V rozpáleném oleji vše zprudka orestujeme, osolíme, opepříme a přimícháme šunku a jemně sekanou petrželovou nať.
- 4Maso s omáčkou podáváme v hlubokém talíři, posypeme restovanou šunkou se zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.