Krůtí ragú se žampiony
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 400gramůKrůtí prsa
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 1lžícePetržel - nať
- 250mililitrůVíno bílé
- 250mililitrůSherry brandy
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
474 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
16 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na tenké nudličky. Opečeme je po všech stranách v pánvi na rozehřátém másle, vyjmeme a necháme na teplém místě.
- 2Na výpeku necháme zesklovatět oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a společně podusíme. Zalijeme vínem a sherry a povaříme tak dlouho, až se tekutina svaří na polovinu. Osolíme, opepříme, přisypeme papriku a ochutíme worcesterskou omáčkou. Necháme jen přejít varem. Nakonec vložíme nudličky masa a krátce prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.