Krůtí řízečky
22 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceVoda pitná
- 200gramůStrouhanka
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej rostlinný
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1kusCitrony
- 200mililitrůVývar drůbeží
- 600gramůKrůtí prsa
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
563 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
26 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Řízečky nakrájené z krůtích prsou osolíme, obalíme v rozšlehaných vejcích s vodou, potom ve strouhance.
- 2V pánvi rozpálíme olej s máslem a osmažíme řízečky z obou stran dozlatova. Vyjmeme a uchováme v teple.
- 3Do výpeku v pánvi přilijeme vývar s citrónovou šťávou a za stálého míchání povaříme, až omáčka zhoustne.
- 4Řízečky upravíme na míse, ozdobíme plátky citrónu a podáváme. Omáčku servírujeme zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.