Krůtí řízky plněné ořechy a sýrem
30 min.
Ingredience
- 600gramůKrůtí prsa
- 120gramůNiva
- 60gramůOřechy vlašské
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 50gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- Na těstíčko
- 200mililitrůSmetana
- 100gramůMouka pšeničná hladká
- 2kusyVejce slepičí
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
641 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
44 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Krůtí maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Ořechy nasekáme nadrobno, sýr nastrouháme nahrubo.
- 2Řízky naplníme sýrem, ořechy, maso přeložíme, okraje sklepneme a zajistíme jehlou. V míse našleháme vejce se solí a smetanou, zašleháme mouku a vymícháme hladké těstíčko. V těstíčku namáčíme závitky a na másle s olejem je z obou stran smažíme na mírném plameni.
- 3Před podáváním odstraníme jehly a závitky podáváme rozpůlené šikmým řezem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.