Krůtí řízky po milánsku
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 600gramůKrůtí prsa
- 3lžíceOlej olivový
- 60mililitrůVíno bílé
- 200gramůArtyčoky sterilované
- 175gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžíceBazalka
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
342 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
16 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Mouku promícháme se solí a pepřem a ve směsi obalíme omyté, na řízky nakrájené krůtí maso. Přebytečnou mouku sklepeme.
- 2Ve velké pánvi rozehřejeme lžíci oleje a smažíme na něm řízky po každé straně 3 minuty. Vyjmeme a necháme na teplém místě.
- 3Do pánve přilijeme zbylý olej, vsypeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a smažíme ji 4 minuty. Přilijeme víno a za stálého míchání chvíli povaříme.
- 4Vmícháme scezené artyčoky, rajčata, lístky bazalky a jen necháme přejít varem.
- 5Krůtí řízky upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.