Krůtí řízky s citronovou omáčkou

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
22 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme a poklademe nudličkami kůry z jednoho omytého citronu. Vymačkáme 2 citrony, šťávou řízky pokapeme a necháme chvíli působit.
  • 2
    Brokolici rozebereme na růžičky, omyjeme a vaříme asi 6 minut v osolené vodě.
  • 3
    Řízky osušíme a opékáme na rozehřátém oleji po každé straně asi 2 minuty. Osolíme, vyjmeme z pánve a udržujeme teplé.
  • 4
    Výpek zředíme citronovou šťávou a 5 minut povaříme. Vmícháme zakysanou smetanu, sladkou smetanu, oloupaný citron nakrájený na plátky, vložíme řízky a vše prohřejeme. Pokrm podle chuti opepříme a osladíme. Podáváme s vařenou brokolicí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.