Krůtí řízky s játry
35 min.
Ingredience
- 600gramůKrůtí prsa
- 150gramůJátra kuřecí
- 1lžíceRajčatový protlak
- 1kusCibule
- 60gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 100gramůŽampiony - sterilované
- 300mililitrůVývar drůbeží
- 50gramůMáslo čerstvé
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
552 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
32 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na řízky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Opláchnutá játra nakrájíme na nudličky. Hrášek a žampiony scedíme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme nadrobno.
- 2Řízky osmažíme z obou stran na másle. Usmažené vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku přidáme olej, zpěníme na něm cibuli, přidáme játra, rajčatový protlak a chvilku smažíme. Poté přidáme žampiony, hrášek, zalijeme vývarem a na mírném plameni chvíli povaříme. Na závěr vrátíme do omáčky řízky a už jen prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.