Krůtí řízky s kukuřicí
50 min.
Ingredience
- 3kusyRajčata
- 425mililitrůKukuřice cukrová nakládaná
- 500gramůKrůtí prsa
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100mililitrůVíno bílé
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1kusBazalka
- 3lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
432 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
22 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Krůtí prsa nakrájíme na řízky, omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Krátce je po obou stranách opečeme na oleji, vyjmeme a vložíme do zapékací mísy.
- 2Výpek zředíme vínem, přidáme smetanu, oloupaná, na kousky pokrájená rajčata, okapanou kukuřici a necháme přejít varem. Vmícháme rozšlehaný žloutek, osolíme, opepříme a omáčkou přelijeme připravené maso.
- 3Pokrm zapékáme v předehřáté troubě asi 20 minut, po upečení ozdobíme lístky bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.