Krůtí řízky s pórkem a meruňkovou omáčkou
50 min.
Ingredience
- 2kusyŠalotka
- 1kusFeferony
- 100gramůMeruňky sušené
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 250mililitrůVývar slepičí
- 500gramůKrůtí prsa
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPepř cayenský
- 4lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 4kusyPórek
- 3lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
625 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
20 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
8 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou šalotku a sušené meruňky nadrobno nakrájíme. Omytou feferonku nasekáme. Na rozehřátém másle osmahneme šalotku, meruňky a feferonku, podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou asi 10 minut. Potom vše rozmixujeme.
- 2Omyté maso nakrájíme na řízky, osušíme je, opepříme a opékáme na 2 lžících oleje po každé straně asi 5 minut. Osolíme a necháme na teplém místě.
- 3Do výpeku na pánvi dáme meruňkové pyré, přidáme smetanu a necháme přejít varem. Omáčku osolíme a opepříme cayenským pepřem.
- 4Očištěné pórky podélně nakrájíme a opékáme na lžíci oleje asi 5 minut. Vše upravíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.