Krůtí řízky s rajčatovou omáčkou
200 min.
Ingredience
- 600gramůKrůtí prsa
- 2špetkyPaprika mletá sladká
- 40mililitrůOlej olivový
- 200gramůRajčata
- 140gramůPaprika červená
- 120gramůCibule
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 100mililitrůVíno bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
546 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
37 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Maso osolíme, opepříme, naklepeme a posypeme mletou paprikou. Zakápneme olivovým olejem a necháme odležet 2 hodiny.
- 2Rajčata a papriky zbavíme jádřinců, dužinu pokrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka.
- 3Olej rozpálíme na pánvi, přidáme cibuli. Když cibule zesklovatí, přisypeme pokrájené papriky a dusíme do změknutí.
- 4Poté přidáme rajčata. Osolíme a opepříme, podlijeme vínem. Dusíme do změknutí zeleniny.
- 5Přilijeme zakysanou smetanu, žloutky a muškátový oříšek.
- 6Maso osmahneme na rozpáleném másle, poté přendáme do omáčky a dusíme do změknutí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.