Krůtí řízky s rajčatovou omáčkou

200 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
546 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
37 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso osolíme, opepříme, naklepeme a posypeme mletou paprikou. Zakápneme olivovým olejem a necháme odležet 2 hodiny.
  • 2
    Rajčata a papriky zbavíme jádřinců, dužinu pokrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka.
  • 3
    Olej rozpálíme na pánvi, přidáme cibuli. Když cibule zesklovatí, přisypeme pokrájené papriky a dusíme do změknutí.
  • 4
    Poté přidáme rajčata. Osolíme a opepříme, podlijeme vínem. Dusíme do změknutí zeleniny.
  • 5
    Přilijeme zakysanou smetanu, žloutky a muškátový oříšek.
  • 6
    Maso osmahneme na rozpáleném másle, poté přendáme do omáčky a dusíme do změknutí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.