Krůtí řízky se šunkou a sterilovanou zeleninou
35 min.
Ingredience
- 600gramůKrůtí prsa
- 100gramůŠunka dušená
- 100gramůSýr Čedar
- 50gramůŽampiony - sterilované
- 50gramůHrášek sterilovaný
- 50gramůKapie sterilovaná
- 2kusyVejce slepičí
- 150mililitrůSmetana
- 100gramůMouka pšeničná hladká
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 60gramůMáslo čerstvé
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
711 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
47 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
317 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Krůtí maso rozkrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Všechnu sterilovanou zeleninu scedíme a necháme okapat (sterilovanou kapii pokrájíme na nudličky).
- 2Na řízky položíme plátek šunky, plátek sýra a porci zeleniny. Řízek zavineme, sepneme jehlou. Závitky namáčíme v těstíčku, které jsme připravili rozšleháním vajec s moukou, smetanou a solí. Na mírném plameni závitky smažíme na másle s olejem z obou stran do zlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.