Krůtí řízky se sušenou šunkou

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
207 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
8 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
52 mg
Cukr
286 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve folií naklepeme krůtí plátky (1 kus o váze asi 100g), po naklepání a vybalení z fólie rozřežeme podélně napolovic, osolíme, opepříme.
  • 2
    Troubu nastavíme na teplotu 190°C. Pak připravíme pánev s těžkým dnem na které rozpálíme olej a na něm z obou stran opékáme krůtí maso.
  • 3
    Do misky na zapékání položíme opečené plátku krůtího masa, na každý dáme dva lístky čerstvé bazalky a složený plátek parmské (prosciutto) šunky, zasypeme strouhaným parmazanem.
  • 4
    Do pánve, ve které jsme opékali maso, přilejeme suché bílé víno a přivedeme k varu za stálého míchání a nalijeme na připravené krůtí maso. Po zakrytí alobalem pečeme 15 minut, pak alobal odstraníme a pečeme ještě 5 minut, do zezlátnutí sýra.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.