Krůtí řízky se sušenou šunkou
40 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej olivový
- 70gramůŠunka parmská
- 50gramůSýr Parmezán
- 75mililitrůVíno bílé
- 1hrstBazalka
- 400gramůKrůtí maso
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
207 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
8 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
52 mg
Cukr
286 mg
Postup přípravy
- 1Ve folií naklepeme krůtí plátky (1 kus o váze asi 100g), po naklepání a vybalení z fólie rozřežeme podélně napolovic, osolíme, opepříme.
- 2Troubu nastavíme na teplotu 190°C. Pak připravíme pánev s těžkým dnem na které rozpálíme olej a na něm z obou stran opékáme krůtí maso.
- 3Do misky na zapékání položíme opečené plátku krůtího masa, na každý dáme dva lístky čerstvé bazalky a složený plátek parmské (prosciutto) šunky, zasypeme strouhaným parmazanem.
- 4Do pánve, ve které jsme opékali maso, přilejeme suché bílé víno a přivedeme k varu za stálého míchání a nalijeme na připravené krůtí maso. Po zakrytí alobalem pečeme 15 minut, pak alobal odstraníme a pečeme ještě 5 minut, do zezlátnutí sýra.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.