Krůtí řízky se sýrovým bezé
45 min.
Ingredience
- 600gramůKrůtí prsa
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 3lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaTymián sušený
- 1lžícePetržel - nať
- 3lžíceSýr Parmezán
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1kusCitrony
- 4kusyVejce slepičí
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
475 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
31 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na řízky, mírně naklepeme a na okrajích nařízneme. Osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem, pokapeme citronovou šťávou a potřeme olejem. Necháme 1 hodinu odležet v chladu. Potom řízky poprášíme částí hladké mouky a opečeme po obou stranách na oleji dozlatova. Vyjmeme a necháme na teplém místě.
- 2Do výpeku přidáme máslo, zaprášíme zbylou moukou a krátce orestujeme. Zalijeme smetanou smíchanou s vejcem a nastrouhaným sýrem a povaříme do mírného zhoustnutí. Vsypeme citronovou kůru a nasekanou petrželku, vložíme zpět řízky, prohřejeme a nakonec pokrm podle chuti přisolíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.