Krůtí řízky se sýrovým bezé

45 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
475 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
31 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso nakrájíme na řízky, mírně naklepeme a na okrajích nařízneme. Osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem, pokapeme citronovou šťávou a potřeme olejem. Necháme 1 hodinu odležet v chladu. Potom řízky poprášíme částí hladké mouky a opečeme po obou stranách na oleji dozlatova. Vyjmeme a necháme na teplém místě.
  • 2
    Do výpeku přidáme máslo, zaprášíme zbylou moukou a krátce orestujeme. Zalijeme smetanou smíchanou s vejcem a nastrouhaným sýrem a povaříme do mírného zhoustnutí. Vsypeme citronovou kůru a nasekanou petrželku, vložíme zpět řízky, prohřejeme a nakonec pokrm podle chuti přisolíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.