Krůtí řízky ve vinném těstíčku
25 min.
Ingredience
- 600gramůKrůtí prsa
- 2kusyVejce slepičí
- 120gramůMouka pšeničná hladká
- 120mililitrůSmetana na šlehání
- 60mililitrůVíno bílé
- 40gramůMáslo čerstvé
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
532 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
30 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
17 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na řízky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Smetanu lehce ušleháme.
- 2V míse promícháme mouku, rozšlehaná vejce, víno a smetanu. Ve vzniklém těstíčku namáčíme řízky a smažíme na másle s olejem z obou stran dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.