Krůtí roláda s hlívou

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
689 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
47 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
949 mg
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hlívu ústřičnou omyjeme a pokrájíme na proužky. Cibuli drobně nakrájíme. V pánvi rozpálíme olej, cibuli zpěníme, přimícháme hlívu, osolíme mořskou solí, posypeme pepřem a smažíme dozlatova, přibližně 8 minut.
  • 2
    Krůtí prsa omyjeme, osušíme a rozkrájíme na velký plát. Zlehka jej naklepeme, osolíme (přibližně 0.5 lžíce), opepříme bílým pepřem a provensálským kořením.
  • 3
    Na plát masa rozložíme polovinu plátků anglické slaniny, na ni rozetřeme osmažené houby a maso stočíme do rolády. Celou roládu opatrně zabalíme do dlouhých plátků anglické slaniny a pak ji převážeme silnější nití.
  • 4
    V pekáči rozpálíme olej, položíme na ni roládu a osmažíme ji z každé strany dozlatova. Pak přilijeme 2-3 dl vody a 1 dl vína. Zakryjeme a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 200°C přibližně 45 minut. Během pečení roládu poléváme výpekem a podle potřeby dolijeme horkou vodu (1-1.5 dl).
  • 5
    Upečenou měkkou roládu zbavíme opatrně nití, rozkrájíme na porce, dáme na mísu, do malé misky dáme šťávu zvlášť a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.