Krůtí roláda s hlívou
70 min.
Ingredience
- 0,5decilitrOlej slunečnicový
- 400gramůHlíva ústřičná
- 2kusyCibule
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžičkaSůl mořská
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 750gramůKrůtí prsa
- 0,5lžíceSůl
- 1lžičkaPepř bílý
- 1lžíceProvensálské koření
- 150gramůAnglická slanina
- 4,5decilitryVoda pitná
- 1decilitrVíno bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
689 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
47 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
949 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Hlívu ústřičnou omyjeme a pokrájíme na proužky. Cibuli drobně nakrájíme. V pánvi rozpálíme olej, cibuli zpěníme, přimícháme hlívu, osolíme mořskou solí, posypeme pepřem a smažíme dozlatova, přibližně 8 minut.
- 2Krůtí prsa omyjeme, osušíme a rozkrájíme na velký plát. Zlehka jej naklepeme, osolíme (přibližně 0.5 lžíce), opepříme bílým pepřem a provensálským kořením.
- 3Na plát masa rozložíme polovinu plátků anglické slaniny, na ni rozetřeme osmažené houby a maso stočíme do rolády. Celou roládu opatrně zabalíme do dlouhých plátků anglické slaniny a pak ji převážeme silnější nití.
- 4V pekáči rozpálíme olej, položíme na ni roládu a osmažíme ji z každé strany dozlatova. Pak přilijeme 2-3 dl vody a 1 dl vína. Zakryjeme a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 200°C přibližně 45 minut. Během pečení roládu poléváme výpekem a podle potřeby dolijeme horkou vodu (1-1.5 dl).
- 5Upečenou měkkou roládu zbavíme opatrně nití, rozkrájíme na porce, dáme na mísu, do malé misky dáme šťávu zvlášť a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.