Krůtí roláda s nádivkou z vepřového masa

170 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
392 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
35 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
197 mg
Cukr
538 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Půlku větší krůty očistíme a vykostíme, křídlo uřízneme. Polovinu vepřové krkovičky nakrájíme na kostičky a osolíme. Druhou polovinu vepřového masa, krůtí játra a žaludek a oloupanou cibuli umeleme, osolíme, opepříme, přidáme hladkou mouku, bílky a nakrájené maso a vše dobře promícháme. Nádivku naneseme na střed vykostěné krůty, zabalíme, převážeme a zformujeme do válečku. Osolíme a pečeme na sádle 2.5 hodiny v přikrytém pekáči.
  • 2
    Upečenou krůtu přendáme do jiné nádoby, tuk v pekáči vysmahneme, sádlo slijeme do hrnku, do šťávy přilijeme trochu vody a přivedeme do mírného varu. Nožem oškrábeme přípečky na stranách pekáče, na lžíci rozmícháme trochu vody s malým množstvím solamylu, chvilku povaříme a tím šťávu slabě zahustíme.
  • 3
    Upečenou krůtí rolku zbavíme nití a nakrájíme na porce, které na talíři podlijeme šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.