Krůtí roláda s nádivkou z vepřového masa
170 min.
Ingredience
- 0,5kusKrůta
- 100gramůKrůtí žaludky
- 150gramůJátra krůtí
- 800gramůVepřová krkovička
- 1kusCibule
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 150gramůSádlo škvařené
- 1,5lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSolamyl
- 150mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
392 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
35 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
197 mg
Cukr
538 mg
Postup přípravy
- 1Půlku větší krůty očistíme a vykostíme, křídlo uřízneme. Polovinu vepřové krkovičky nakrájíme na kostičky a osolíme. Druhou polovinu vepřového masa, krůtí játra a žaludek a oloupanou cibuli umeleme, osolíme, opepříme, přidáme hladkou mouku, bílky a nakrájené maso a vše dobře promícháme. Nádivku naneseme na střed vykostěné krůty, zabalíme, převážeme a zformujeme do válečku. Osolíme a pečeme na sádle 2.5 hodiny v přikrytém pekáči.
- 2Upečenou krůtu přendáme do jiné nádoby, tuk v pekáči vysmahneme, sádlo slijeme do hrnku, do šťávy přilijeme trochu vody a přivedeme do mírného varu. Nožem oškrábeme přípečky na stranách pekáče, na lžíci rozmícháme trochu vody s malým množstvím solamylu, chvilku povaříme a tím šťávu slabě zahustíme.
- 3Upečenou krůtí rolku zbavíme nití a nakrájíme na porce, které na talíři podlijeme šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.