Krůtí roláda se zeleninou a oříškem
138 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 40mililitrůOlej stolní
- 50gramůAnglická slanina
- 250gramůTelecí kýta
- 50gramůSýr Parmezán
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 100mililitrůVíno bílé
- 250gramůZelenina kořenová
- 250gramůŠpenát listový čerstvý
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 600gramůKrůtí stehna
- 150mililitrůProtlak rajčatový
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
606 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
33 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Stehna vykostíme, zbavíme kůže, osolíme a necháme ležet 1 hodinu v ledničce.
- 2Špenát povaříme 3 minuty ve slané vodě a nakrájíme. Slaninu nakrájíme na kostičky, smícháme ji s mletým masem, špenátem, sýrem, vejcem, oříškem, solí, pepřem a promícháme. Náplní namažeme maso, zabalíme ho a nití uvážeme.
- 3Roládu na oleji podlijeme vínem a opečeme ze všech stran. Potom ji uložíme do pekáče, obložíme zeleninou, podlijeme protlakem a pečeme asi 1 hodinu při 180 °C dočervena. Potom ji necháme 10 minut odležet.
- 4Roládu zbavíme nitě a nakrájíme na plátky, podáváme ji s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.