Krůtí roládky s vejci
55 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 150mililitrůPomerančová šťáva
- 200mililitrůVoda pitná
- 20gramůKmín mletý
- 15gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 100gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 30mililitrůOlej olivový extra panenský
- 600gramůKrůtí prsa
- 25gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
549 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
39 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
733 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme, potřeme olejem, krůtí plátky naklepeme, osolíme, okmínujeme, na každý plátek položíme 1 vejce, zabalíme do roládky, zpevníme párátky a v pánvi na másle zprudka osmahneme ze všech stran. Roládky vložíme do hrnce, přilijeme pomerančovou šťávu, sklenici vody, a dusíme 0,5 hodiny. Roládky rozkrojíme napůl tak, abychom překrojili napůl vejce uvnitř, upravíme na talířky, vydušenou šťávu v hrnci zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a povaříme dohusta. Šťávou přelijeme roládky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.